Ποιές είναι οι καλές και ποιές οι κακές θερμίδες;

title

Θερμίδες… μην τρομάζετε με την λέξη ! Είναι η μέτρηση της ποσότητας της ενέργειας που παρέχει ένα τρόφιμο. Οι όροι «καλές» και «κακές» θερμίδες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να περιγράψουν τροφές υψηλές ή χαμηλές σε θερμίδες. Από την άλλη, είναι συνηθέστερο να αντιλαμβανόμαστε τις δύο κατηγορίες αναλόγως με την θρέψη που παρέχουν (την ποιότητα). Άρα, δεν είναι πάντα «κακές», ούτε παχυντικές. Εστιάζοντας στις «καλές», λέμε πως η πρόσληψη θερμίδων πρέπει να αποσκοπεί στην κατάλληλη ενεργειακή απόδοση και στη μέγιστη θρεπτική πυκνότητα. Δεν έχει τόσο σημασία η ποσότητα, αλλά το είδος.

Το πιάτο μας λοιπόν, προτείνεται να περιέχει :

  • Πρωτεΐνη μέτριας ενεργειακής πυκνότητας (πχ άπαχα κρέατα)
  • Υδατάνθρακες υψηλής ποιότητας (πχ ολικής άλεσης)
  • Λίπη ακόρεστα ή μονοακόρεστα (πχ ελαιόλαδο, ω3)
  • Όσο το δυνατόν πιο φρέσκα και λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα (πχ νωπά, χειροποίητα)
  • Φυτικές ίνες (πχ λαχανικά)

Μην ξεχνάτε να κατανέμετε σωστά τις ημερήσιες προσλαμβανόμενες θερμίδες!

Μοιράστε τες σε περισσότερα γεύματα!

Η παραγγελία σας

Το καλάθι σας είναι άδειο