title
Τόσο το χοιρινό όσο και το μοσχάρι ανήκουν και τα δύο στην κατηγορία κόκκινου κρέατος. Πολλοί κάνουμε το λάθος να πιστεύουμε ότι το μοσχάρι είναι καλύτερο ενώ στην πραγματικότητα έχουν πολλές ομοιότητες.
Και στα δύο θα βρούμε πολλά θρεπτικά συστατικά με βασικότερο από αυτά τις πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Θερμιδικά δεν έχουν αξιόλογες διαφορές. Στο χοιρινό θα βρούμε περισσότερη βιταμίνη Β6 και διπλάσια ποσότητα σεληνίου, ενώ στο μοσχάρι περισσότερη βιταμίνη Β12 και υπερτερεί σε σίδηρο και ψευδάργυρο.
Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του χοιρινού κρέατος είναι ότι το λίπος του είναι εμφανές και έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να το αφαιρέσουμε και τελικά να καταναλώσουμε ένα προϊόν με λιγότερα κορεσμένα λιπαρά. Βέβαια η περιεκτικότητα του λίπους και στο μοσχάρι και στο χοιρινό εξαρτάται από το κομμάτι του κρέατος.
Συνεπώς, η κατάλληλη επιλογή ιδανικού τεμαχίου κρέατος που θα καταναλώσουμε εξαρτάται άμεσα από την κοπή του!