Γιατί τα Μεσογειακά τρόφιμα θεωρούνται από τα πιο υγιεινά;

title

Πολλές μελέτες αποδεικνύουν ότι οι μεσογειακοί λαοί έχουν καλύτερη ποιότητα υγείας και αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνων ή καρδιαγγειακών παθήσεων. Έχει αποδειχθεί επίσης ότι η Μεσογειακή διατροφή στο σύνολό της, και όχι κάποια μεμονωμένα τρόφιμα έχουν εξαιρετικά ευεργετικές δράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.

Μπορούμε αβίαστα να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση των φρέσκων παραδοσιακών τροφίμων, που αποτελούν και τον κορμό της Μεσογειακής διατροφής έχει άμεση συνάφεια με τα σημαντικά οφέλη στην υγεία και σε όλες τις ευεργετικές συνέπειες που απορρέουν από την κατανάλωση

Η πληθώρα φρέσκων λαχανικών και φρούτων καθιστά τη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά, πολλά από τα οποία μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλα τρόφιμα.

Μία επίσης σημαντική παράμετρος είναι και η προσθήκη φρέσκων μυρωδικών, θαλασσινού αλατιού και άλλων μπαχαρικών που ενισχύουν την γεύση των βασικών πρώτων υλών με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται η χρήση επεξεργασμένων σαλτσών και διάφορων άλλα θερμιδογόνων υλικών.

Η μεσογειακή διατροφή περιέχει επίσης τρόφιμα (όπως είναι ο τόνος, τα καρύδια και ο λιναρόσπορος) που καταπολεμούν τις φλεγμονές, αυξάνοντας την πιο υγιεινή αναλογία των ω-3 προς ω-6 λιπαρών οξέων. Έρευνες δείχνουν ότι βελτιώνουν τη χοληστερίνη κι έχουν συνδέσει τα υγιεινά λιπαρά οξέα και τα πρόσθετα θρεπτικά στοιχεία (όπως είναι τα καροτενοειδή, που βρίσκονται στις ντομάτες και τα καρότα) με την καλύτερη υγεία του εγκεφάλου και τη χαμηλότερη εμφάνιση χρόνιων παθήσεων.

Η παραγγελία σας

Το καλάθι σας είναι άδειο