Ποιά η διαφορά του φρέσκου φαγητού με το κατεψυγμένο;

title

Η κατάψυξη προϊόντων είναι μία μέθοδος συντήρησης τροφίμων που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια. Παρατείνει τον χρόνο διατήρησης και αποθήκευσης. Πολλές μελέτες έχουν αναρωτηθεί εάν είναι ίδια η διατροφική αξία. Παρατηρείται ότι εστιάσανε και στις ποιοτικές διαφοροποιήσεις.

Υπάρχουν οφέλη και στις δύο περιπτώσεις.

Στα κατεψυγμένα, δεν έχει κάποια θρεπτική υποβάθμιση εφόσον έχει τηρηθεί σωστά η ψυκτική αλυσίδα από τον παραγωγό μέχρι τον καταναλωτή. Κυρίως όσον αφορά τα φρούτα και λαχανικά, διασφαλίζεται η συνεχή παροχή. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι παίζει ρόλο το χρονικό διάστημα που καταψύχονται. Η ψύξη των προϊόντων σου για περισσότερο από ένα χρόνο είναι πιθανό να οδηγήσει σε μείωση των μικρο-θρεπτικών συστατικών.

Από την άλλη επιλέγοντας ένα φρέσκο τρόφιμο, αποφεύγεις την κατανάλωση ανεπιθύμητων συστατικών. Πολλές φορές το να συσκευάσεις ένα φρέσκο νωπό τρόφιμο χρειάζονταιπολλές τεχνητές ουσίες, τεχνητά χρώματα, γεύσεις και συντηρητικά καθώς και πολύ αλάτι, επεξεργασμένα ζάχαρα, και μερικά Ε, άλλα πρόσθετα, αλάτι, σταθεροποιητές και ίχνη αλλεργιογόνων.

Το να τρώτε μία στις τόσες, δεν χάθηκε και ο κόσμος, αλλά από τη στιγμή που ο ΠΟΥ προτείνει την μείωση της κατανάλωσης όλων των επεξεργασμένων, τόσο των φρέσκων όσο και των κατεψυγμένων. Προτιμήστε τα μη επεξεργασμένα.

Οι γνώστες ισχυρίζονται ότι το φρέσκο είναι η πρώτη επιλογή, η υφή και η γεύση του δεν συγκρίνεται με τίποτα, θα διαπιστώσετε πως έχουν μια διαφορετική ποιότητα και πως τους λείπει η φρεσκάδα.

Είτε αγοράζετε, φρέσκο είτε κατεψυγμένο, θα πρέπει να γνωρίζετε από πού προέρχεται. Να είναι από φάρμες εγκεκριμένες και γνωστές για τον ελεγχόμενο τρόπο εκτροφής των ζώων ή την σωστή καλλιέργεια των φυτών.

Η παραγγελία σας

Το καλάθι σας είναι άδειο