Τι θρεπτικές ιδιότητες έχει το κρέας;

title

Το κρέας ανήκει σε μία από τις μεγάλες ομάδες τροφίμων. Παρέχει στον οργανισμό θρεπτικά συστατικά, ιχνοστοιχεία (ψευδάργυρο-μαγνήσιο—σελήνιο-φώσφορο-σίδηρο-κα) και βιταμίνες (Ε, Β 2-6-12) για τον προάσπιση της υγείας.Αποτελεί πηγή των απαραίτητων αμινοξέων που δεν συνθέτει ο οργανισμός μας και είναι μία εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, υψηλής βιολογικής αξίας. Αφομοιώνεται εύκολα και έτσι απορροφάται γρήγορα και αποτελεσματικά από τον οργανισμό, ικανοποιώντας έτσι το αίσθημα της πείνας.Η υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη έχει αποδειχθεί, ότι προάγει την απώλεια βάρους και ή αποτρέπει την αύξηση ή την ανάκτηση βάρους σε ενήλικες. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την λιπώδη μάζα και προστατεύει από απώλειες μη-λιπώδους μάζας σώματος.

Η περιεκτικότητα του κόκκινου κρέατος σε αιμικό σίδηρο είναι δεκαπλάσια από του λευκό κρέας, δηλαδή έχει περισσότερη αιμοσφαιρίνη και μυοσφαιρίνη που συνεπάγεται με καλύτερη απορρόφηση και ισχυρότερες οξειδωτικές ιδιότητες. Καλύτερη ανάπτυξη και λειτουργία !

Μία από τις μοναδικές πηγές βιταμίνης Β12 είναι το κρέας ! Κρίσιμη να αποφύγουμε κίνδυνο για αναιμία ή νευρολογικές παθήσεις.

Η συμβολή του στην πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών θεωρείται παρεξηγημένη και υπάρχουν στοιχεία που υποστηρίζουν τη συμπερίληψη του στη διατροφή μας. Πολλά από τα θετικά άλλα και τα αρνητικά του κρέατος έχουν να κάνουν και με το είδος του κρέατος, το μέρος του ζώου, τη διατροφή του και το πόση επεξεργασία έχει υποστεί. Όταν καταναλώνεται με μέτρο, προσφέρει οφέλη για την υγεία μας, αποτελεί μέρος της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.

Η παραγγελία σας

Το καλάθι σας είναι άδειο